Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2014 12:55 - Как, може би, са изглеждали древните зодиакални знаци.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2363 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 18:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди време предложих прочит на Слънцето от Магура, според който неговите лъчи, пресичащи спиралата около него, могат да показват часовете, дните, месеците и космическите епохи.
  image  
Там предложих разпределението на епохите, както е показано на изображението отгоре, като изхождах от друга сцена в пещерата.

  image   В горната сцена смятам, че е показана човешката история от началото й до настоящето на предците ни. Причина да мисля така е, че лентата отгоре има начало в дясната си страна, но няма край в лявата. При предишни прочити установих, че прекъсването в лентата съответства на епохата Риби отпреди около 25 000 години, което е било някакъв катаклизъм. По това време започва и Последната ледникова епоха. Може да става дума за същия катаклизъм.

image  
Обаче днес премислих нещата. Вече мисля, че началото на спиралата около Слънцето не е в Риби, а в Дева, което е съвсем логично. Самата лента на живота започва в Дева.

  image  
Сега смятам, че разпределението е, както е показано на изображението отгоре. Имам две причини за това. Първата е, както се каза, Дева да съвпадне с началото на спиралата (въртенето е обратно на часовниковата стрелка).
Втората причина е малко по-особена. В предната статия стана дума за галактическия център, който се явява бога Танг-Ра. Подравняването на Слънцето, Земята и галактическия център в една линия е особен момент и се случва на Коледа и по време на лятното слънцестоене. 
В предната статия направих предположението, че галактическият център е изобразен с особената звезда вляво от Слънцето. След това разпитах и проверих в кое съзвездие се намира центърът на галактиката ни. Той се намира в Стрелец.
Тук около Слънцето са изобразени космическите епохи, но те зависят от съзвездията, така че могат да се приемат и за съзвездията.
Заради прецесията на Земята, която се извършва за период от 25 920 години. Това включва 12 епохи с продължителност от по 2 160 години - всяка отговаря на една зодия.
Затова стигнах до предположението, че е възможно символите около Слънцето да представляват зодиакалните знаци от дълбоката древност. 
  image
При това положение не мога да определя символите за Водолей, Козирог, Везни и Дева, но това нищо не значи. Възможно е да тези символи да значат и зодии, а може и да не значат.
Със съгурност, обаче, намерих вярното разпределение на зодиите по спиралата. Така всичко започва в Дева и галактическият център се намира в Стрелец.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572229
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031