Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2016 10:42 - Изборът на президент: Европа или Туземия/България или Барания
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1754 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дали България, може и иска да удържи на атаките на кремълската хибридна война

Евгений Михайлов

От вчера България доказа, че си има достоен президент. Той се казва Росен Плевнелиев. Някои побързаха да говорят за него в минало време. Но... Росен Плевнелиев ще бъде български президент до края на мандата си - 20 януари 2017. Така е по Конституция.

От вчера България е в размисъл. Размисъл за това, защо и кое накара президента Росен Плевнелиев да обяви, че се отказва да се кандидатира за повторен мандат. Едни побързаха да потриват ръце, други се почувстваха виновни за това решение, трети пасивно изчакват, четвърти сипят неангажирани нелепици, пети изнервени самоиздигат кандидатурите си.

Но много малко хора осъзнават, че с този си достоен жест българският президент даде време за размисъл на политиците и на целия ни народ. Време за размисъл от 2 до 6 месеца - на всекиго според възможностите и потребностите.

През следващите 8 месеца има да се случат много външно и вътрешно политически събития. И българският президент Плевнелиев ще бъде 

важен участник в тях

Най-важното, което предстои да видим е дали България, може и иска да удържи на атаките на кремълската хибридна война, и дали иска и може да потвърди евроатлантическия си избор.

До президентските избори в края на ноември остават 6 месеца. Тази половин година е време за размисъл за българския народ.

Размисъл, народът ни да избере по кой път да продължи страната ни - към Европа или Евразия.

Времето за размисъл на българските политици е по-кратко - не повече от 2 месеца - до издигане на кандидатурите на различните партии или инициативни комитети.

В тези 2 месеца основният въпрос е кой да е кандидатът на истинските патриоти на европейска България, който да спечели президентските избори срещу готвещата се лява националсоциалистическа патриотарска коалиция на 

Петата колона на Москва

БСП се готви не само за реванш. Столетницата се готви да промени пътя на България и тя да поемане курс към Евразия. АБВ, ПФ, ВМРО, АТАКА, ДПС открито я подкрепят.

ГЕРБ, РБ и останалите определящи се за десни формации все още водят "семейни войни". А време няма...

Има съвсем малко време, отговорните политици, направили избора си за това, България да е достойна част от Европа, да си припомнят поуките от президентските избори през 1992, 2001, 2006 и 2011 година.

През януари 1992 г. Желю Желев беше избран на втори тур, но подкрепата на Жорж Ганчев за кандидат президентската двойка на БСП Велко Вълканов-Румен Воденичаров за малко не осуети това.

През 2001 г, двусмисленото поведение на НДСВ и СДС, фалшивата патица Богомил Бонев и отново Жорж Ганчев, помогнаха на безличния антинатовец Първанов-Гоце да триумфира на втория тур.

През 2006 "тъмно-сините десни" призоваха на втори тур да се подкрепи Гоце Първанов, след като след провалената си кандидатура изстреляха Волен Сидеров да се състезава на балотажа.

През 2011 Росен Плевнелиев спечели изборите, но "сините демократи" с въздържането си от подкрепа, де факто помогнаха на левия Ивайло Калфин да очаква трепетно резултатите от втория тур.

Дано поуките не са забравени, защото много от партиите и личностите, които споменах, ще са участници и в изборите през ноември 2016.

Достойният президент

Плевнелив с жеста си даде време демократичните проевропейски сили да спрат измислените "десни войни" и да се върви към единна кадидатура, която да гарантира продължаване на геостратегическия цивилизационен избор на България. Личността на кандидата за президент и кампанията трябва да гарантират този избор да се направи още на първия тур!

Да оставиш изборът - Европа или Евразия за втория тур на президентските избори ще е хазарт равен на национално предателство.

Време за тънки сметки няма. Време за грешни решения също!

Време е за размисъл!




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961401
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол